Tineri in Serviciul Voluntar – Actiuni de binefacere in Muntii Apuseni 2007 – REALIZAT

voluntariÎn mijlocul naturii, aproape de inima Munţilor Apuseni, proiectul de voluntariat  ,,Tineri in Serviciul Voluntar”  din anul acesta a strâns aproximativ 20 de tineri voluntari din judeţul Arad, dar şi din Piatra Neamţ şi Botoşani. 7 familii sarace de bătrâni au fost ajutate în reparaţia locuinţelor. Va invitam mai departe sa vedeti imaginile de la aceasta actiune de binefacere si voluntariat din aceasta zona atat de frumoasa si naturala. Multumim pe aceasta cale tuturor tinerilor voluntari care au fost alaturi de noi din mai multe parti ale tarii.

Familia Ghergar

ghergar In cadrul proiectului de binefacere ,,Tineri in serviciul voluntar” a  fost ajutata familia Ghergar, care locuieste in saracie  in satul Vidra comuna Varfurile jud. Arad. Familia este formata din trei persoane: tatal de 86 de ani, mama de 76 de ani, si un fiu de 36 de ani cu usoare probleme psihice. Cand tinerii nostrii voluntari au ajuns pentru prima data la aceasta familie saraca am observat ca aveau ridicata o locuinta noua, formata dintr-o cameră si un coridor.

3464594753_ce33064b8eDin pacate nu aveau curent electric (nu erau bransati); nu era tivita casa; pe jos era pamant, unde am gasit si gauri de sobolani, paturile erau foarte vechi si stateau sa cada, nu aveau pături sau plapume… cuptorul era vechi, nu incalzea si afuma, incat peretii erau negrii, nu aveau dulap, (hainele erau puse pe grinzeaua casei care se vedea pentru ca nu era podit tavanul acolo), hainele pe care le-am vazur aratau mai mult a zdrente decat haine.

3465410190_17c6f73becCoridorul de la intrare nu avea usa, tavanul nefiind podit, geamurile laterale ale coridorului nu aveau sticla, din cauza aceasta iarna se facea un curent puternic. Deasemenea, nu aveau horn la casa, de multe ori fumul intrand in casa inegrind peretii si facand imposibila sederea in camera, mai ales iarna cand bateau vanturile. Am aflat si istoria trista a acestei familii: de ce locuieste in aceste conditii? Toate casele vecinilor aratau bine. In urma cu cativa ani, vechea casa a acestei familii a cazut pur si simplu sub greutatea zapezii, astfel ca cei trei au ramas sub cerul liber.

3464594753_ce33064b8eAu vandut animalele pe care le aveau si cu ajutorul vecinilor si a unui constructor omenos au ridicat   casuta ce o puteti vedea in poze. Din putinii bani nu au reusit decat sa puna doua geamuri, o usa si sa o podeasca. De un lucru am ramas placut impresionat: toti vecinii din jur au dat o mana de ajutor mesterilor nostri pentru a ajuta aceasta familie.

casaUn vecin de la 200 de metri cu un prelungitor foarte lung ne-a dat curent pentru betonera, sotia acestui vecin fara sa stim noi a taiat un ied si a pregatit masa mesterilor. O zi mai tarziu am fost invitat si eu la masa la acesti vecini care mi-au multumit in numele vecinilor pentru aceste actiuni. Tot de la vecini am primit nisip si balastru, unii dintre ei au participat personal la lucru ajutand mesterii.

In cadrul proiectului de binefacere ,,Tineri in serviciul voluntar”  am acoperit toate lipsurile acestei familii enumerate mai sus.

Doamna Roman Lenuta


3465413686_08a1cee94a Actiunile de binefacere au continuat la doamna Roman Lenuta, care este o vaduva saraca din satul Lazuri, comuna Varfurile, jud. Arad. Fica ei este handicapata psihic, si in urma cu 9 ani a fost violata de un vecin; ramand insarcinata a nascut o fetita care acum are 8 ani.

Fetita este normala si nu sunt cuvinte sa se descrie conditiile in care aceasta fetita a crescut. Familia Roman avea langa casa o anexa, o colna, in care se adaposteau gainile si lemnele pentru iarna. In orice moment aceasta colna statea sa cada, punand in pericol viata fetitei care se juca prin zona.

3464598691_4189d44d6bFiind o vaduva saraca, doamna Roman Lenuta nu avea posiblitati sa plateasca mesteri sa ii darame colna si sa i-o refaca.

Pe langa toate acestea, partea de la incheietura acoperisului avea cateva placi de imbinare care erau ruginite; fiind foarte vechi, apa a patruns in acoperis asa incat a stricat tavanul si tencuiala tavanului, formandu-se doua mari gauri in tavan, in doua camere, pe unde ploua.

Hornul casei, la orice vant puternic putea sa cada.

3464598901_447c5f1ced

In cadrul actiunii de binefacere ,, Tineri in serviciul voluntar” am dat jos vechea colna.

Voluntarii nostrii au  refacut si acoperit colna, a fost daramat si refacut hornul, au fost reparate cele doua gauri in tavan si au fost inlocuite placile ruginite de la incheietura casei cu altele noi.

Multumim acelor  tineri voluntari care au fost  implicati in acest proiect.

Familia Vasile


3464603133_fceed7549c In cadrul actiunii de binefacere ,,Tineri in serviciul voluntar” doi bunici saraci, care isi cresc de mici doi nepoti, au fost si ei ajutati. Familia aceasta este foarte saraca.

Locuinta arata foarte rau. Pentru ca peretii locuintei erau foarte murdari, voluntarii nostri i-au varuit.

Acum totul arata altfel. De asemenea, familia aceasta a primit din partea noastra alimente si imbracaminte.

Doamna Anuta


3465421636_2aeaf8c2ddDoamna Anuta este o femeie care are 80 de ani, iar de 40 de ani locuieste singura intr-o casa de 5×3,5 m. De loc este din jud. Bihor, dar cea mai mare parte a vietii a locuit in Varfurile jud Arad. S-a casatorit cu un barbat caruia i-a placut bautura, de aceea, acum 40 de ani a divortat.

In Varfurile nu are nici o ruda, nu are copii sau nepoti. Casa ei este construita intr-un loc sub forma de trinunghi, in coltul strazii. Are o pensie din care traieste si iarna de iarna a reusit sa isi cumpere lemene suficiente pentru a se incalzi. Din pacate din aceiasi pensie, trebuie de multe ori sa plateasca si anumite persoane care sa mearga pana la cel mai apropiat magazim pentru cumparaturi sau sa ii aduca apa.

3464606979_9b70d3cb90

Doamna Anuta se deplaseaza foarte greu, avand in picior o tija de la operatia pe care a avut-o, cand si-a rupt piciorul. Cu toate acestea, ea este o luptatoare: lemnele pe care le vedeti crapate si asezate langa casa, au fost crapate si aranjate de catre ea. Deasemenea, lemenele taiate dar necrapate aranjate in stiva mare din curte, toate au fost aranjate de catre ea. Am ramas surprins de acese lucruri, dar mai ales de faptul ca, lemenele au fost aranjate in asa oridine incat cred ca mie imi trebuia mult timp sa fac asa ceva.

3464607083_caf2930941In cadrul proiectului nostru de binefacere ,,Tineri in serviciul voluntar”  s-au crapat lemnele acestei femei pentru iarna. Deasemenea, doamna Anuta a primit si un pachet de alimente. Credem ca prin putinul nostru ajutor am putut fi de folos acestei femei, exact atunci cand ea a avut nevoie. Multumim voluntarilor nostrii.

Doamna Lencuta


3465424588_620df13bd9In urma cu doi ani de zile casa i-a fost distrusa intr-un incendiu, fiind reconstruita de tineri voluntari din jud. Arad. De doi ani de zile, nu a putut sa locuiasca in casa ei pe timpul iernii pentru ca soba afuma. Voluntarii nostrii mesteri au descoperit care este problema. Defectiunea constand in faptul ca hormul era prea mic care a fost rezolvat.

Familia Gelu

3464614369_e791378449Din pacate situatia financiara a acestei familii nu este prea buna. Sotia lui Gelu asteapta un copil, amadoi fiind fara venituri. Locuinta acestei familii este intr-o stare destul de buna, in afara de anexe, o parte din ele stateau in orice moment sa cada.

Duminica, voluntarii din Timisoara si Grigore din Sepreus, au daramat partea de anexa care statea sa cada, in asa fel incat acum partea aceea a fost reparata.

3464614161_f9e623c75aApoi prietenul nostru Nelu a venit cu ideea sa ii introducem si apa curenta in casa de la fantana printr-un hidrofor. Gelu cat timp nu era cu noi si-a sapat santul de la fantana la casa. Am cumparat un hidrofor, ciment, furtun, boiler pentru baie, in asa fel incat mesterii sa poata lucra. In acelasi timp un sponsor din Timisoara a venit cu un frigider si o chiuveta donata de unii sponsori si Timisoara.

3465429274_ccb878db30Pentru iarna, fam. Gelu nu avea un cuptor bun cu care sa se incalzeasca, asa ca le-a fost cumparat si un cuptor. Prietenul nostru Nelu, avand acasa o masina de spalat pe care nu o folosea, i-a daruit-o lui Gelu.

Nu cred ca vreodata Gelu si-a putut imagina ca intr-o singura saptamana va avea ceea ce n-a avut o viata intreaga: rigider, masina de spalat, un cuptor bun, boiler, chiuveta, hidrofor, apa in casa.

Familia Codreanu SPECIAL

3464617563_14c282819dCazul acestei familii este unul dintre cele mai teribile pe care le-am gasit in aceasta zona. Familia Codreanu a fost scoasa afara din propria lor casa. O femeie le-a cerut sa vada actul de casa, dupa care l-a rupt in fata lor, i-a batut si i-a dat in judecata. Tribunalul i-a dat dreptate acelei femei, iar cei doi au fost scosi cu forta afara din casa lor de catre un executor judecatoresc impreuna cu jandarmii. In randurile urmatoare vom folosi pentru numele unor persoane inplicate in nedreptatea facuta acestei familii, litera A.

Cele prezentate mai jos ne-au fost relatate de catre aceasta familie si de vecinii acestor oameni. In urma cu 25 de ani familia Codrean a cumparat o casa si un teren de la familia A, propietate acum asezata pe soseaua ce leaga Deva de Oradea. Transferul proprietatii a fost facut in conditii legale.

3464617593_b0abf9aa89Dupa 25 de ani cat au locuit in acea casa, in anul 2001, fiica familiei A i-a cautat pe acesti oameni, acum trecuti de saptezeci de ani. Fiica familiei A folosind o anumita siretenie, le-a cerut sa vada contractul de casa; cand l-au dat, fiica familiei A l-a rupt, si dupa spusele lor, i-a batut.

Imediat dupa aceste lucruri, fiica familiei A i-au dat in judecata cerand dreptul asupra casei si terenului (care a apartinut familiei ei, acum decedati).

Familia Codreanu a avut o fiica care a murit, oameni simpli, fara posibilitati financiare, fara relatii, au cheltuit tot ce aveau pentru a nu pierde dreptul asupra casei. Cu ajutorul unor oameni ai justitiei din Romania (fiica familiei A fiind o persoana cu relatii, bani si influenta) fiica familiei A a castigat procesul ramand ca familia Codrean sa fie evacuata cu tot ce aveau din propria lor casa.

3464617475_09f9363454Dupa mai multe somari, un executor judecatoresc impreuna cu jandarmii i-au luat cu forta dandu-i afara. Familia Codrean intr-un timp foarte scurt s-a vazut sub cerul liber cu tot ce au agonisit o viata. Din anul 2004 familia Codrean locuieste intr-o fosta scoala si camin cultural in satul Dumbrava jud. Arad.

Cand am ajuns la aceasta familie, i-am gasind locuind in fosta cancelarie a scolii, o camera de 3×3, cu peretii negri de fum datorita sobei care nu incalzea si afuma.

Vorbind persoanal cu cei doi, am constat ca sunt distrusi psihic datorita nedreptatii de care au avut parte. Orice lucru vorbeam cu ei, Codrean Teodor nu vorbea altceva decat de casa lui furata, si cerea cu lacrimi in ochi ca sa anuntam pe cineva sa i se faca dreptate.

Durerea este si mai mare cu cat, primaria le-a taiat curentul de la priza ramandu-le doar un bec, iar de catva timp primaria ii ameninta ca daca nu isi vor gasi un loc unde sa locuiasca vor fi scosi si din scoala.

In pozele cu aceasta familie puteti vedea si casa celor doi care le-a fost furata cu ajutorul justitiei din Romania; casa care pana acum a fost vanduta de patru ori, acum fiind a unui neamt pe care o foloseste, am inteles de la ei, doar in vacanta.

Acum locuiesc intr-o fosta cancelarie, o camera de 3×3. Cand am intrat in acea camera, am vazut peretii negri de fum si crapati, o masa, un pat si un cuptor vechi.

Voluntarii nostri au spalat peretii de fum, gaurile au fost astupate, au varuit peretii, si s-a cumparat acestei familii un cuptor nou.

Multumim voluntarilor nostrii!

Colaboratori:

www.maranatharomania.ro

www.maranatharomania.net

 

 

 

Related posts:

  1. Tineri in Serviciul Voluntar- Actiuni de binefacere in Moldova Noua 2007 – REALIZAT
  2. Tineri in Serviciul Voluntar 2007 Muntii Apuseni
  3. Tineri in Serviciul Voluntar 2008 – jud. Caras Severin
  4. Tineri in Serviciul Voluntar – Jud. Caras Severin 2009 – REALIZAT
  5. Tineri in Serviciul Voluntar 2007 Moldova Noua
Anunturi gratuite din toata tara Anunturi gratuite din toata tara
Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!

Vieti salvate

VEZI VIDEO - Viata lui Rares Basarab a fost salvata
caz umanitar Viata lui Rares a fost salvata, primind din partea noastra un aparat de respirat de care va depinde toata viata. [vezi detalii...] [vezi mai multe cazuri...]

Luptam cu saracia

VEZI VIDEO - O familie saraca cu 13 copii din jud. Timis, a primit 2 vaci si un cal pentru dezvoltarea gospodariei
misiune crestina Familia Chis are 13 copii si din cauza unui accident de munca, tatal copiilor a ramas cu o mana paralizata. De atunci familia a ajuns in pragul saraciei. [vezi detalii...] [vezi mai multe articole...]

Ajutam batranii strazii

VEZI VIDEO – 14 batrani ai strazii paralizati au un nou adapost
caz umanitar 14 batrani paralizati ai strazii beneficiaza de un nou adapost special amenajat pentru ei. [vezi detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Paini donate

PAINI DONATE: 3496

Doneaza o Biblie

VEZI VIDEO - 1 000 de Biblii au fost oferite oamenilor care locuiesc izolati in Muntii Apuseni
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Istorii de succes

Swizen, tanarul din Uganda a intrat in anul IV de studii la Facultatea de Medicina Victor Babes din Timisoara
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe istorii de succes...]

Ajutam persoane cu handicap

VEZI FOTO – Dupa 9 ani Ion merge acum din nou cu ajutorul protezelor
caz umanitar In urma unui groaznic accident, Ion si-a pierdut ambele picioare si toate degetele de la maini. [vezi detalii...] [vezi mai multe cazuri...]

O masa calda pentru copii strazii

VEZI VIDEO - 100 de copii ai strazii din Bucuresti au primit o masa calda
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe actiuni...]

Donatii alimente

VEZI VIDEO - 400 de persoane si familii sarace au primit pachete consistente cu alimente
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Ei au nevoie de o casa

VEZI VIDEO - 4 fetite orfane de ambii parinti au primit o locuinta noua
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Vreau la scoala

VEZI VIDEO - 80 de copii orfani si saraci au primit rechizite scolare
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Donatii imbracaminte

Asoc. Speranta pentru Romania va ofera posibilitatea de a dona imbracaminte si incaltaminte pentru persoanele sarace, atat copii cat si adulti. Hainele si incaltamintea pot fi atat de vara cat si de iarna.

Citește mai mult... [vezi mai multe articole despre donatii imbracaminte & incaltaminte...]

Donatii obiecte & lucruri

Doamna Maricuta este o mama singura care isi creste cei 5 copii. Pentru ca nu are o locuinta a ei, acum locuieste intr-un fost cantar de la CAP, intr-o localitate din jud. Caras Severin. Paturile pe care dorm sunt vechi si fac probleme. Nu am putut inca sa facem foarte mult pentru aceasta familie, dar cu ajutorul unui sponsor, am putut sa le oferim un pat nou pe care acesti copii sa doarma.

Citește mai mult... [vezi mai multe articole despre donatii obiecte&lucruri...]

Discută online cu Speranța pentru România

Skype Online Status Call me! - Speranta pentru Romania: My status is Unknown
Call me! - Speranta pentru Romania: Unknown
Chat with me - Speranta pentru Romania: Unknown
Add me to Skype - Speranta pentru Romania: Unknown
View my profile - Speranta pentru Romania: Unknown
Send me a file - Speranta pentru Romania: Unknown
» Get Skype, call free! online
 

Facebook Fans

Părerea ta

Ce părere ai despre acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

Parteneri

carti crestine Biblii
cadouri crestine
cadouri crestine
carti crestine pentru copii
Biblia pentru copii
Biblii
Carti crestine
Biblii Thompson
Biblii din piele
Biblii de studiu
Biblia Thompson
Biblii de vanzare
Biblii de vanzare
Biblii de lux
Biblii de vanzare
Carti de psihologie
Papioane barbati
Librarie Crestina
Biblii Ieftine
Carte crestina
Biblii de vanzare
Biblia de buzunar
Biblii cu fermoar
Biblia cu explicatii
Comentarii biblice
Librarii Crestine
Librarii Crestine
   
Copyright © 2011 Slujire Crestina. All rights reserved | Coded & Designed by Marian Maximciuc