Tineri in Serviciul Voluntar- Actiuni de binefacere in Moldova Noua 2007 – REALIZAT

3464652803_8433271701Proiectul de binefacere ,,Tineri in serviciul Voluntar” de la Moldova Noua jud. Caras Severin a fost o experienta deosebita atat pentru organizatori cat si pentru cei aproximativ 20 de tineri voluntari din diferite zone ale tarii, care au venit in acest proiect social. De aceea saptamana aceasta a fost una deosebita. A fost mult de lucru dar satisfactia a fost mare la sfarsit. Actiunea a fost realizata prin sponsorizari de la diferite persoane fizice din Romania. Multumim sponsorilor.

Doamna Tinca

3465449746_5cf053cb11In cadrul actiunii de binefacere ,, Tineri in serviciul voluntar”  a fost ajutata si doamna Tinca, care este o femeie de 65 de ani şi are în grijă o nepotică de 12 ani, pe care o creste de cand aceasta avea trei luni. Fetita a fost parasita de mama ei, fiica doamnei Tinca, fara ca aceasta sa mai vina sa o vada sau sa se intereseze de ea.

Ne-am intalnit cu doamna Tinca, ne-a invitat in casa ei şi spre surprinderea noatră , nu am gasit o locuinta mizerabila cum ne asteptam, ci un apartament in care se pastra curatenia. Din nefericire baia arata total insalubra si impracticabila. Chiuveta era sparta.Toaleta era de nefolosit. Peretii baii erau cojiti si murdari de umezeala si igrasie. Dupa spusele doamnei Tinca cele doua traiau din 150 RON(ajutorul social si alocatia fetitei).

3465449648_24240abbbaSponsori cu dare de mana din Timisoara au donat o chiuveta si o toaleta acestei familii. Alti sponsori au donat fonduri pentru aceasta actiune sociala. Tinerii nostri voluntari din Giurgiu au lucrat la instalatia de la baie, au montat chiuveta si toaleta si au reparat peretii din baie.

De asemenea, familia aceasta a primit alimente si imbracaminte pentru fetita. Familia ajutata multumeste sponsorilor implicati in aceasta actiune.

Familia Tudor

3445068379_30b4340302 In cadrul actiunii de binefacere ,, Tineri in serviciul voluntar” a fost ajutata si familia Tudor, care este una din acele familii si care nu stiu sa isi administreze corect ceea ce au, si nu stiu sa isi faca curatenie in propria lor locuinta.

Noi nu trebuie sa trecem pe langa astfel de familii din acest motiv. Este si vina lor ca au ajuns cum au ajuns, dar cu siguranta ca si familia in care au fost educati sau, mai bine zis, nu au fost educati, lipsa unei culturi scolare, si alti factori au facut ca aceasta familie sa ajunga in aceasta situatie.

3445884520_2678420f78Cand am ajuns pentru prima data in locuinta acestei familii, in luna aprilie, in jurul casei am vazut numai lucruri stranse care nu foloseau la nimic. In camere, am gasit la fel: mizerie, pereti negri de fum, lipsa curentului electric, o soba invechita.

Cand vii de afara si vrei sa intri in casa, trebuie sa intri prima data intr-un coridor. Cand am pasit in acest coridor, am pasit intr-o groapa. Coridorul nu era betonat, de cate ori au maturat si au stras praful, acolo s-a facut o groapa. In dreapta coridorului era camera copilului.

3445068485_cdd632b6fcCand am intrat in camera copilului nu am vazut un dulapior de haine sau jucarii, ci cutii cu haine, un pat recamier, pereti murdari de umezeala si igrasie. Undeva, in coltul stang al camerei era o gaura mare, loc pe unde ploua. Dupa cate mi s-a povestit, acea gaura s-a facut in urma cu cativa ani, cand un cutremur a avariat acea parte de casa si apa a intrat cu usurinta in pod, apoi in tavan, distrugand tencuiala.

Copilul nu este al lor. In urma cu 12 ani, o femeie le-a lasat un bebelus in grijă pentru două zile, spunea ea, dar femeia nu s-a mai intors după copil nici in ziua de azi.

Baiatul a crescut in conditii greu de inchipuit. Vecina lor, ne-a povestit ca au fost zile intregi cand copilul manca la ea, pentru ca nu avea ce sa manance acasa.

Vazand situatia in care traiesc, le-am pus conditia de a face curat in locuinta si in curte, si sa arunce toate lucrurile nefolositoare la groapa de gunoi. Familia aceasta a facut exact cum le-am spus, asa ca, in momentul in care am ajuns la ei sa incepem lucrul, am gasit curat. Sponsori cu dare de mana au ajutat aceasta familie saraca sa aiba o locuinta mai curata.

Voluntarii nostri au facut toate reparatiile necesare, iar familia Tudor este foarte multumită de ajutorul acordat.

Doamna Serban

3464645517_cc315a235b In cadrul actiunii de binefacere ,,Tineri in serviciul voluntar” am gasit-o pe doamna Serban locuind intr-o camera insalubra. Peretii erau plini de igrasie si umezeala. Gandacii roiau in jurul ei, dulapul lipsea hainele tinandu-le in cutii, patul era mucegait si putred, usa nu se inchidea, instalatia electrica era defecta, etc. Am inteles de la rudele ei cele mai apropiate si de la ea ca sufera si de astm.

Are patru copii dar care nu locuiesc cu ea. In luna februarie anul acesta i-a murit un copil de 32 de ani electrocutat, lasand in urma 2 copii minori. Ca venit are doar un ajutor social.

3465461128_18009f073aCand am ajuns la ea pentru prima data, la inceputul lunii iulie, fratele ei, care are posibilitati ceva mai bune, i-a promis ca ii face un acoperis. S-a tinut de promisiune, asa incat atunci cand am venit noi in cadrul proiectului am putut da jos vechea tencuiala plina cu umezeaza si igrasie, si sa tencuim din nou peretii si tavanul.

Voluntarii nostri au lucrat doua zile aici. Deasemenea, i-a fost oferit, un pat mai bun şi un dulap pentru haine şi alimente. Sponsori din tara si din strainatate au sustinut acest caz social.

Ajutorul oferit de ADRA Romania

3464649595_afa26b011bFara sponsorizari de la  ADRA Romania o buna parte din proiectul social nu putea fi realizat la Moldova Noua.

Pe langa sponsorizari, cei de la ADRA Romania au oferit si un microbuz de ajutoare constand in imbracaminte, jucarii si incaltaminte pentru familiile nevoiase din Moldova Noua.

In fiecare zi voluntarii nostri sortau sacii si lazile de la ADRA Romania pe categorii pentru a putea fi mai usor oferite si mai eficient. Apoi, in fiecare zi, o grupa din voluntarii nostrii mergeau cu o masina plina de lazi si saci cu ajutoare in diferite zone ale orasului Moldova Noua, sau la diferite adrese, pentru ca aceste ajutoare sa fie impartite.

Multumim pe aceasta cale acelor sponsori care au sustinut aceste proiecte si tuturor tinerilor voluntari.

Colaboratori:

www.maranatharomania.ro

www.maranatharomania.net

Related posts:

  1. Tineri in Serviciul Voluntar – Actiuni de binefacere in Muntii Apuseni 2007 – REALIZAT
  2. Tineri in Serviciul Voluntar 2007 Moldova Noua
  3. Tineri in Serviciul Voluntar 2008 – jud. Caras Severin
  4. Tineri in Serviciul Voluntar 2007 Muntii Apuseni
  5. Tineri in Serviciul Voluntar – Jud. Caras Severin 2009 – REALIZAT
Anunturi gratuite din toata tara Anunturi gratuite din toata tara
Biblia audio dramatizata. Asculta Biblia!

Vieti salvate

VEZI VIDEO - Viata lui Rares Basarab a fost salvata
caz umanitar Viata lui Rares a fost salvata, primind din partea noastra un aparat de respirat de care va depinde toata viata. [vezi detalii...] [vezi mai multe cazuri...]

Luptam cu saracia

VEZI VIDEO - O familie saraca cu 13 copii din jud. Timis, a primit 2 vaci si un cal pentru dezvoltarea gospodariei
misiune crestina Familia Chis are 13 copii si din cauza unui accident de munca, tatal copiilor a ramas cu o mana paralizata. De atunci familia a ajuns in pragul saraciei. [vezi detalii...] [vezi mai multe articole...]

Ajutam batranii strazii

VEZI VIDEO – 14 batrani ai strazii paralizati au un nou adapost
caz umanitar 14 batrani paralizati ai strazii beneficiaza de un nou adapost special amenajat pentru ei. [vezi detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Paini donate

PAINI DONATE: 3496

Doneaza o Biblie

VEZI VIDEO - 1 000 de Biblii au fost oferite oamenilor care locuiesc izolati in Muntii Apuseni
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Istorii de succes

Swizen, tanarul din Uganda a intrat in anul IV de studii la Facultatea de Medicina Victor Babes din Timisoara
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe istorii de succes...]

Ajutam persoane cu handicap

VEZI FOTO – Dupa 9 ani Ion merge acum din nou cu ajutorul protezelor
caz umanitar In urma unui groaznic accident, Ion si-a pierdut ambele picioare si toate degetele de la maini. [vezi detalii...] [vezi mai multe cazuri...]

O masa calda pentru copii strazii

VEZI VIDEO - 100 de copii ai strazii din Bucuresti au primit o masa calda
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe actiuni...]

Donatii alimente

VEZI VIDEO - 400 de persoane si familii sarace au primit pachete consistente cu alimente
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Ei au nevoie de o casa

VEZI VIDEO - 4 fetite orfane de ambii parinti au primit o locuinta noua
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Vreau la scoala

VEZI VIDEO - 80 de copii orfani si saraci au primit rechizite scolare
caz umanitar [vezi mai multe detalii...] [vezi mai multe proiecte...]

Donatii imbracaminte

Asoc. Speranta pentru Romania va ofera posibilitatea de a dona imbracaminte si incaltaminte pentru persoanele sarace, atat copii cat si adulti. Hainele si incaltamintea pot fi atat de vara cat si de iarna.

Citește mai mult... [vezi mai multe articole despre donatii imbracaminte & incaltaminte...]

Donatii obiecte & lucruri

Doamna Maricuta este o mama singura care isi creste cei 5 copii. Pentru ca nu are o locuinta a ei, acum locuieste intr-un fost cantar de la CAP, intr-o localitate din jud. Caras Severin. Paturile pe care dorm sunt vechi si fac probleme. Nu am putut inca sa facem foarte mult pentru aceasta familie, dar cu ajutorul unui sponsor, am putut sa le oferim un pat nou pe care acesti copii sa doarma.

Citește mai mult... [vezi mai multe articole despre donatii obiecte&lucruri...]

Discută online cu Speranța pentru România

Skype Online Status Call me! - Speranta pentru Romania: My status is Unknown
Call me! - Speranta pentru Romania: Unknown
Chat with me - Speranta pentru Romania: Unknown
Add me to Skype - Speranta pentru Romania: Unknown
View my profile - Speranta pentru Romania: Unknown
Send me a file - Speranta pentru Romania: Unknown
» Get Skype, call free! online
 

Facebook Fans

Părerea ta

Ce părere ai despre acest site?

View Results

Loading ... Loading ...

Parteneri

carti crestine Biblii
cadouri crestine
cadouri crestine
carti crestine pentru copii
Biblia pentru copii
Biblii
Carti crestine
Biblii Thompson
Biblii din piele
Biblii de studiu
Biblia Thompson
Biblii de vanzare
Biblii de vanzare
Biblii de lux
Biblii de vanzare
Carti de psihologie
Papioane barbati
Librarie Crestina
Biblii Ieftine
Carte crestina
Biblii de vanzare
Biblia de buzunar
Biblii cu fermoar
Biblia cu explicatii
Comentarii biblice
Librarii Crestine
Librarii Crestine
   
Copyright © 2011 Slujire Crestina. All rights reserved | Coded & Designed by Marian Maximciuc